Skip to main content

Gudsrikeleiken og konfirmanter

På Radøy har vi for første gang  brukt Gudsrikeleiken i konfirmantundervisning. Dette har vært veldig spennende. Ville konfirmantene likt det? Ville de oppfatte Gudsrikeleiken som «barnslig»? Eller klarer de å la seg rive med i fortellingen? Jeg opplever at jeg må være litt på «hugget» når jeg forteller og ikke la frykten slippe till, for da…

Men hvet du hva? Det ble så bra! Vel… ikke hver gang var det blink men stort sett tilfredsstillende for både konfirmantene og for meg. Da vi hørte på fortellingen om Abraham og den store familie lurte vi på hva som var de viktigste i denne fortellingen. En av konfirmantene syntes at dette var helt opplagt: Gud kom nær Abraham, flere ganger. Det viktigste var Guds nærvær. En annen en sa i respons at han syntes det viktigste var at Abraham og Sara faktisk gjorde som Gud sa: de gikk, selvom de måtte krysse ørkenen. En annen en syntes at det viktigste var at Abraham bygde en alter for Herren mens en annen en sa: Det viktigste er at Gud holder det han lover. Alt dette i samme gruppe!! Jeg var litt overveldet av deres innsikt og engasjement. Nå må jeg si at sånn var det ikke hver gang men det var heller ikke den eneste gang.

I evalueringen av konfirmasjonstiden sporte vi dem igjen: hva synes dere var det viktigste i konfirmasjonstiden. For mange var «ørkenen», «sandsekken til Wilco», «fortellingene» det viktigste. Jeg lurer på hvorfor disse fortellingene er så viktig for ungdommen i den alderen..?

Ja, jeg kan anbefale å bruke Gudsrikeleiken med konfirmantene (hvis du tørr). Har du erfaring med Gudsrikeleiken og konfirmantarbeid?

Wilco

Forfatter Wilco

Wilco Vogelaar har en Bachelor i Sosial Pedagogik og jobber som Menighetspedagog på Radøy. Wilco gikk på kurs i 2014 og har siden brukt Gudsrikeleiken blant barn og ungdom. Manger kirken på Radøy har et eget Gudsrikeleikenrom. Wilco er gift og har 4 barn.

Flere innlegg av Wilco

Join the discussion 2 Kommentar

 • Janne Grindflaten sier:

  Hei. Jeg har blitt inspirert til å sette meg inn i «Gudsrikeleiken». Jeg går i Pinsekirken Elverum og er for tiden i Toledo i Spania som volentere hos en familie her.
  Jeg er interessert i bøkene og da på norsk, om det finnes.
  Med vennlig hilsen
  Janne

  • Wilco sier:

   Hei Janne. Dessverre er bøkene ikke oversatt på norsk men mange fortellinger er. Er det en Norsk familie du jobber i? Egentlig er de norske tekstene tilgjengelig for de som har gått på Gudsrikeleiken kurs… Har du material? mvh Wilco