Skip to main content

Gudsrikeleiken og Kristuskransen

By 24. juni 2015august 7th, 2018Bibel, Kristuskransen, Teologi

Det er så flott når ting henger sammen. Plutselig oppdager man en sammenheng. Jeg elsker det. Og når det ikke henger sammen så prøver jeg det til å henge sammen likevel.

I konfirmasjonsundervisningen har vi fått en kjærlig sammenheng mellom Gudsrikeleiken og Kristuskransen. Den har jeg lyst til å dele med deg. Er du klar? Her kommer den:

Guds perle – Skapelse
Jeg perle – Abraham og den store familie
Dåpsperle – Utgangen av Egypt
Ørkenperle – Dei ti beste levereglene
Gledesperle – Bortført og hjemvend
Kjærlighetsperlene – Julens mysterium
Hemmelighetsperlene – Den største lignelsen
Nattperlen – Påskets ansikter
Oppstandelsesperlen – Å bli kjent med Jesus på en ny måte

Ser du hvordan dette henger sammen?

Wilco

Forfatter Wilco

Wilco Vogelaar har en Bachelor i Sosial Pedagogik og jobber som Menighetspedagog på Radøy. Wilco gikk på kurs i 2014 og har siden brukt Gudsrikeleiken blant barn og ungdom. Manger kirken på Radøy har et eget Gudsrikeleikenrom. Wilco er gift og har 4 barn.

Flere innlegg av Wilco

Join the discussion 2 Kommentar

  • Elin sier:

    Tack för detta, jag har funderat en del på hur de kan kombineras. Jag bor i Linköping och här har frälsarkransen en mycket stark plats förstås (eftersom Martin Lönnerbo bor här och var vår biskop när han skapade kransen) zka dela dkna tankar vidare!

    • Wilco sier:

      Jeg har også oppdaget en sammenheng mellom «påskets ansikter» og kristuskransen. Jesu liv er i kransen! Kjempe flott! Når det gjelder Gudsrikeleiken generelt i Kristuskransen liker jeg spesielt godt «Den største lignelse» i lag med de hemmelige perlene. Kristi guddommelighet er skjult som en hemmelighet men kommer til syne i 3 begivenhet: inkarnasjonen, transfigurasjonen og oppstandelsen.