Det er så flott når ting henger sammen. Plutselig oppdager man en sammenheng. Jeg elsker det. Og når det ikke henger sammen så prøver jeg det til å henge sammen likevel.

I konfirmasjonsundervisningen har vi fått en kjærlig sammenheng mellom Gudsrikeleiken og Kristuskransen. Den har jeg lyst til å dele med deg. Er du klar? Her kommer den:

Guds perle – Skapelse
Jeg perle – Abraham og den store familie
Dåpsperle – Utgangen av Egypt
Ørkenperle – Dei ti beste levereglene
Gledesperle – Bortført og hjemvend
Kjærlighetsperlene – Julens mysterium
Hemmelighetsperlene – Den største lignelsen
Nattperlen – Påskets ansikter
Oppstandelsesperlen – Å bli kjent med Jesus på en ny måte

Ser du hvordan dette henger sammen?

Wilco

Forfatter Wilco

Wilco Vogelaar har en Bachelor i Sosial Pedagogik og jobber som Menighetspedagog på Radøy. Wilco gikk på kurs i 2014 og har siden brukt Gudsrikeleiken blant barn og ungdom. Manger kirken på Radøy har et eget Gudsrikeleikenrom. Wilco er gift og har 4 barn.

Flere innlegg av Wilco

Join the discussion 2 Kommentar

  • Avatar Elin sier:

    Tack för detta, jag har funderat en del på hur de kan kombineras. Jag bor i Linköping och här har frälsarkransen en mycket stark plats förstås (eftersom Martin Lönnerbo bor här och var vår biskop när han skapade kransen) zka dela dkna tankar vidare!

    • Wilco Wilco sier:

      Jeg har også oppdaget en sammenheng mellom “påskets ansikter” og kristuskransen. Jesu liv er i kransen! Kjempe flott! Når det gjelder Gudsrikeleiken generelt i Kristuskransen liker jeg spesielt godt “Den største lignelse” i lag med de hemmelige perlene. Kristi guddommelighet er skjult som en hemmelighet men kommer til syne i 3 begivenhet: inkarnasjonen, transfigurasjonen og oppstandelsen.