Join the discussion 2 Kommentar

 • Wilco sier:

  Når det gjelder material, lekbarhet osv. kom følgende tilbakemeldinger om materialet som er kjøpt fra Finnland.
  Byen Nineve er veldig fin laget. Det hadde vært flott om det hadde vært mulig å «bygge» byen mens en fortalte. Det er nemlig sånn at murene til byen er limt fast i et spor.
  Båten er også meget vakkert. Med en liten justering kunne en heise seilen når Jona og mannskapet seiler av gårde. Nå er seilen festet i masten og kan ikke heise opp og ned.

 • Anne Helene Gjengedal sier:

  «materiell-gruppa» ønsket også å bruke mer tid på de første punktene i fortellingen – før Jona drar med båten. En generell profetinnledning (tekstgruppa ) kan foregå mens profeten holdes i hånda. Først ved ordene «Herrens ord kom til Jona» settes han ned på underlaget. Når Ninive blir nevnt, ville vi bruke tid på å bygge opp byen (som med dette materiellet tydelig består av fire deler). Byen er faktisk det sentrale i fortellingen. Ved bevegelser (kanskje også med ord) kan vi få fram at Ninive i virkeligheten er laaangt unna. At Jona tar et annet valg enn det Gud har sagt, kan vises ved at han først er vendt mot Ninive, men vender seg om og ser mot havet. Jona gaår til kysten. Først når han «fant et skip», plasseres skipet. Om mulig heises seilet når reisen starter. Kanskje et poeng at Jona ville flykte like langt mot vest (Tarsis) som Ninive var mot øst.
  Bølgene kan legges mer kaotisk, en kanskje til og med opp i båten. Veldig virkningsfullt å også urydde selve filtunderlaget, slik Wilco gjorde.
  (Stort lenger kom ikke gruppa med konkrete forslag til bevegelser.)

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.